Airfryer schoonmaken? 5 nuttige tips!

Een airfryer schoonmaken kan op veel verschillende manieren. Op deze pagina lees je hoe het keukenapparaat na gebruik weer blinkend schoon gemaakt kan worden en worden er vijf nuttige tips gedeeld waardoor het apparaat nog makkelijker en sneller te reinigen is.

Een hetelucht friteuse is een populair keukenapparaat omdat je op een eenvoudige en gezonde manier maaltijden met het apparaat kan bereiden. Daarnaast zijn airfryers makkelijk schoon te maken wat het gebruik van de apparaten nog aantrekkelijker maakt. 

Bekijk de beste Airfryer aanbiedingen van dit moment

bol logo aanbieding
10,99
9,- Je bespaart: 1,99
Bekijk aanbieding

HG airfryer reiniger – 250ml – inclusief kwastje aanbieding

De laagste prijs vind je bij:
10,99
8,79
Bekijk
10,99
9,-
Bekijk
Vergelijk 2 winkels
deonlinedrogist logo aanbieding
10,99
8,79 Je bespaart: 2,20
Bekijk aanbieding

HG airfryer reiniger – 250ml – inclusief kwastje aanbieding

De laagste prijs vind je bij:
10,99
8,79
Bekijk
10,99
9,-
Bekijk
Vergelijk 2 winkels

Hoe een airfryer schoonmaken?

Als je gebruik maakt van een airfryer kan je je maaltijden of snacks op een gezonde manier bereiden. Je eten wordt met het apparaat namelijk gemaakt zonder toevoeging van vet of olie. Het is fijn dat je na het gebruik van een hetelucht friteuse het apparaat eenvoudig schoon kan maken.

De losse onderdelen van de meeste apparaten zoals het rooster mogen gewoon in de vaatwasser. De binnenkant van het apparaat zoals het verwarmingselement en de buitenkant van het apparaat kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. De mand kun je inspuiten met een schoonmaakspray zoals Dasty en laat je vervolgens een tijdje intrekken. Na een aantal minuten is het vuil losgeweekt en kan je de mand afdoen met een vochtige doek.

Hoe vaak een airfryer schoonmaken?

Het is aan te raden om de mand en de binnenpan van de hetelucht friteuse na gebruik altijd even af te nemen met een vochtige doek. Eens in de 3 maanden is het verstandig om het apparaat grondig schoon te maken. Het regelmatig schoonmaken van het apparaat komt de levensduur van de aerofryer ten goede en is uiteraard een stuk hygiënischer.

Schoonmaken van een airfryer, 5 tips

De volgende vijf tips zorgen er voor dat het schoonmaken van een airfryer nog makkelijker wordt en een beter resultaat oplevert:

#1. Na ieder gebruik de losse onderdelen in een sopje even schoonmaken
#2. Zachte borstel of spons gebruiken zodat de anti aanbak laag niet beschadigd
#3.Schoonmaken als het apparaat nog niet helemaal afgekoeld is zorgt er voor dat het vuil makkelijker loslaat
#4. Een laagje warm water even in de mand laten staan, maakt het schoonmaken makkelijker
#5. Microvezeldoekjes gebruiken om de buitenkant te reinigen

Airfryer schoonmaken met een vaatwastablet

De mand van een hetelucht friteuse is eenvoudig te reinigen met een vaatwastablet. Je vult de mand met warm water en een vaatwasblokje. Door het mandje een tijdje te laten staan, weekt het vuil los en kan je al het vuil eenvoudig afnemen met een doekje.

Airfryer schoonmaken met citroen

Het gebruik van een citroen om een aerofryer te reinigen zorgt er voor dat het apparaat in een handomdraai schoon is. Je doet wat citroensap in een kom die geschikt is voor in een aerofryer en plaatst het geheel in het apparaat.

Je zet het apparaat aan op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Hierdoor lost al het vuil en vet op. Vervolgens kan je het vuil aan de binnenkant van het apparaat zoals de filter en het verwarmingselement met een zachte doek eenvoudig afnemen.

Hetelucht friteuse schoonmaken met citroen

Een andere eenvoudige manier van het schoonmaken van een aerofryer doe je door een stukje aluminiumfolie in de airfryer leggen met daar boven op een klein laagje water en een in stukken gesneden citroen.

Vervolgens zet je de hetelucht friteuse op 180 graden voor ongeveer 10 minuten en kun je daarna makkelijk aangekoekt vuil verwijderen. Daarnaast zorgt de citroen er voor dat de vieze luchtjes verdwijnen en de hetelucht friteuse weer fris ruikt.

Verwarmingselement schoonmaken met soda

Het verwarmingselement van een hetelucht friteuse is makkelijk schoon te maken met baking soda. Je maakt een papje met twee eetlepels soda en één eetlepel water. Vervolgens neem je een zachte borstel en poets je het verwarmingselement schoon met het mengsel. Nadat al het vuil is verwijderd, verwijder je het mengsel met een vochtige doek of keukenpapier.

Hetelucht friteuse reinigen met azijn

Schoonmaakazijn is een handig schoonmaakmiddel. Het mandje van een airfryer is eenvoudig schoon te maken met azijn. Je vult de gootsteen tot de rand met heet water en voegt een scheut azijn toe. Vervolgens dompel je het mandje helemaal onder water en laat je het geheel ongeveer een uur staan. Na een uur is al het vuil dat is ingebrand makkelijk te verwijderen met een vochtige doek.

HG airfryer reiniger review

Het merk HG heeft veel verschillende producten in huis om te kunnen poetsen. Ook voor het reinigen van een hetelucht friteuse heeft het merk een speciaal middel in huis. De reviews over het product zijn uiteenlopend. Sommige mensen zijn razend enthousiast terwijl anderen het middel vinden tegenvallen.

Wanneer je airfryer erg vies is, is het middel niet toereikend. Heb je je aerofryer goed bijgehouden dan is het zeker mogelijk om het middel met succes te gebruiken.

Airfryer schoonmaken, oma weet raadt

Oma weet raadt is een website met handige huis, tuin en keuken tips. De website is een soort forum waar mensen hun schoonmaaktips achter kunnen laten. Ook tips om een aerofryer schoon te maken zijn terug te lezen op de website. De meeste mensen op het forum adviseren azijn en citroen om het apparaat weer helemaal schoon te krijgen.

Een airfryer kopen?

Wanneer je hetelucht friteuse niet meer naar behoren werkt of niet meer schoon te krijgen is, doe je er goed aan om het apparaat te vervangen. Gelukkig zijn er vaak goede aanbiedingen op hetelucht friteuses te vinden waardoor je flink wat geld kan besparen.

Op deze website worden de beste deals van dit moment verzameld. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de beste Airfryer XXL aanbieding, Philips Airfryer aanbieding, Princess Airfryer aanbieding, Tefal Airfryer aanbieding andere goede acties.

Conclusie

Het is aan te raden om een aerofryer op regelmatige basis schoon te maken zodat je langer gebruik kan maken van het apparaat en het bereiden van voedsel op een hygiënische wijze kan gebeuren. Een airfryer schoonmaken kan je doen op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het apparaat met citroen, schoonmaakazijn, soda of HG airfryer reiniger.

Ontdek de beste acties van dit moment!

Hoe vaak een airfryer schoonmaken?

Spoel de binnenpan en het mandje na elke kookbeurt om met een beetje milde afwasmiddel. Gebruik je de Airfryer wekelijks, dan kun je het beste om de drie maanden de heteluchtfriteuse grondig schoonmaken.

Kun je water in de airfryer doen?

Doe een klein beetje water in de opvangbak om vuil op te vangen en de Airfryer vochtig te maken. Zet daarna de Airfryer 20 minuten aan op 200ºC. Hierna kun je het mandje en de opvangbak eruit halen en leegmaken.