Gezonde Airfryer recepten

Gezonde airfryer gerechten zijn er volop. Met een airfryer kan je namelijk gezonde maaltijden klaarmaken, al dan niet met behulp van airfryer accessoires. Eten bereiden met een hetelucht friteuse is namelijk veel gezonder dan het bereiden van eten in een normale friteuse.

Met een hetelucht friteuse is veel mogelijk, zo kan je er veel verschillende ingrediënten zoals vis, vlees en groenten in bereiden. Ook kan de airfryer niet uitsluitend gebruikt worden om een diner klaar te maken, maar ook voor het ontbijt en de lunch kan het apparaat van pas komen.

Bekijk de beste Airfryer aanbiedingen van dit moment

Helaas geen aanbiedingen gevonden op dit moment...

Recepten Airfryer

Er zijn super veel recepten om lekkere en gezonde maaltijden te bereiden met je airfryer. Deze recepten kan je terugvinden op internet, in een kookboek, op een app of op YouTube. In een hetelucht friteuse kan je veel verschillende voedingsmiddelen bereiden waardoor de recepten erg divers zijn. Hierdoor kan je flink experimenteren met nieuwe gerechten.

8 Gezonde recepten voor een Airfryer

Er zijn super veel gezonde recepten voor hetelucht friteuses te vinden. Hieronder staan acht populaire en gezonde maaltijden op een rijtje zodat je wat inspiratie op kan doen:

  • Schotel met aardappelen
  • Groentespiesen
  • Gevulde paprika’s
  • Macaroni
  • Groentepizza
  • Gegrilde zeebaars
  • Quiche
  • Visschotel

Recepten voor Airfryer kookboek

De makkelijkste manier om recepten voor airfryers uit te proberen, is het aanschaffen van een boek met airfryer recepten. In een kookboek staan namelijk veel recepten met een duidelijke bereidingswijze. Het bereiden van gerechten met een hetelucht friteuse is tegenwoordig razend populair.

Ook de vraag naar gezonde maaltijden is erg toegenomen de laatste tijd. Vandaar dat er veel kookboeken op de markt zijn waar je gezonde airfryer recepten in kan vinden.

Kookboek hetelucht friteuse bestellen

Kookboeken kan je bij fysieke winkels kopen, maar ook online. Het voordeel van online bestellen is dat het aanbod online veel groter is en je hierdoor toegang hebt tot nog meer recepten.

Het bestellen van kookboeken kan je doen bij heel veel verschillende webshops. Bekende webshops waar je terecht kan voor receptenboeken voor hetelucht friteuses zijn bijvoorbeeld Bol.com en Amazon.

Airfryer accessoires

Wanneer je een airfryer aanschaft, krijg je er niet standaard allerlei accessoires bij. Wanneer je gaat experimenteren met verschillende gerechten zul je merken dat het soms handig kan zijn om een accessoire aan te schaffen.

Er zijn namelijk veel handige accessoires zoals een grilplaat, bakvorm, spiesen, bakplaat, grillpan, enzovoorts. Voor sommige gerechten zijn dit soort accessoires noodzakelijk om de maaltijd op tafel te zetten.

Hetelucht friteuse accessoires bestellen

Het bestellen van accessoires is super eenvoudig. Online is er namelijk een groot aanbod en je hebt de keuze uit veel verschillende merken. Merken zoals Philips, Tefal en Princess bieden allemaal accessoires aan die geschikt zijn voor de apparaten.

Wanneer je accessoires aanschaft is het altijd goed om te checken voor welk model de accessoire geschikt is, want accessoires voor XL apparaten passen hoogstwaarschijnlijk niet in XXL apparaten. Het aanschaffen van accessoires kan je doen bij webshops zoals bijvoorbeeld Bol.com, Amazon, Mediamarkt en Coolblue.

Airfryer recepten groente

Elke soort groente zoals bijvoorbeeld courgette, broccoli, bloemkool, aubergine, enzovoorts kan je bereiden in een airfryer. Groente bereiden in een hetelucht friteuse is erg eenvoudig. Hoelang het duurt voor de groente gaar zijn, verschilt per groente.

De baktijden van merken zoals Philips, Tefal en Princess kan je terugvinden in de handleiding van de apparaten. Ook in recepten kan je de juiste baktijden terugvinden.

Airfryer recepten vis

Ook vis kan eenvoudig klaargemaakt worden in een hetelucht friteuse. De baktijden verschillen per vissoort. Ook de hoeveelheid graden die nodig is om de vis te garen kan per vissoort verschillen.

Kijk voor de juiste baktijden altijd even in het recept of de handleiding van het apparaat. Vis is een product uit de schijf van vijf en past daarom binnen een gezond eetschema.

Airfryer recepten vlees

Ook vlees zoals kip en varkensvlees zijn op eenvoudige wijze te bereiden met een airfryer. Er zijn erg veel lekkere en gezonde recepten te vinden met vlees. Denk bijvoorbeeld aan kipkluifjes, gehakt, shoarma, kipfilet en varkenshaas. Elke soort vlees heeft zijn eigen baktijd die is terug te vinden in het recept of in de handleiding van het apparaat.

Ontbijt airfryer

Een airfryer is super veelzijdig, vandaar dat het zelfs mogelijk is om het apparaat te gebruiken om een heerlijk ontbijt klaar te maken. Je kan er namelijk broodjes in opwarmen en zelfs een lekker eitje met spek maken.

Ook voor het ontbijt is de hetelucht friteuse dus uitermate geschikt en vind je heerlijke recepten in kookboeken of online.

Lunch hetelucht friteuse

Een lekkere en gezonde lunch op tafel zetten is zeker mogelijk met een hetelucht friteuse. Denk bijvoorbeeld aan een tosti. Ook kan je broodjes opwarmen en een omelet bereiden in het apparaat.

Ook voor maaltijden die je kan consumeren tijdens het middageten zijn veel verschillende recepten te vinden online of in een receptenboek.

Diner hetelucht friteuse

De meeste mensen zullen de airfryer vooral gebruiken voor het avondeten. Daarom zijn verreweg de meeste airfryer gerechten gericht op het diner. Omdat veel mensen tegenwoordig een gezonde maaltijd meer waarderen dan een ongezonde maaltijd zijn er super veel gezonde recepten te vinden op het internet en in kookboeken.

Vegetarische recepten airfryer

Ook voor vegetariërs is een hetelucht friteuse een uitkomst, want je kan ook groenten en vleesvervangers bereiden in het apparaat. Ook voor niet-vegetariërs kunnen vegetarische gerechten interessant zijn. Vaak zitten vegetarische gerechten namelijk boordevol groenten wat uiteraard erg gezond is.

Conclusie: Gezonde recepten voor hetelucht friteuses

Tegenwoordig is er veel vraag naar gezonde maaltijden. Eten bereiden met een airfryer is zeker een manier om op een verantwoorde manier te koken aangezien er nauwelijks vet of olie aan te pas komt. Hetelucht friteuses zijn erg veelzijdig waardoor je er maaltijden in kan bereiden voor het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Het vinden van gezonde recepten voor hetelucht friteuses kan je op verschillende manieren doen zoals bijvoorbeeld het kijken van video’s op YouTube, het lezen van recepten in kookboeken of op internet op zoek gaan naar recepten.

Check de beste airfryer kookboeken van dit moment!

Is er momenteel een actuele Airfryer aanbieding?

Momenteel zijn er diverse Airfryer aanbiedingen bij onder andere Amazon, BCC, bol.com, Coolblue, Expert en Mediamarkt. Bekijk direct alle aanbiedingen en acties op deze website.

Hoeveel kan ik eigenlijk besparen met een Airfryer aanbieding?

Door gebruik te maken van een Airfryer aanbieding kun je gemiddeld €25,- besparen op je favoriete Airfryer. De aanbiedingen zijn meestal tijdens een BTW actie, Black Friday of Ciber Monday het hoogste.

Hoe ontvang ik de beste korting?

Wij verzamelen dagelijks op onze website alle actuele Airfryer aanbiedingen en acties om te zien met welke aanbieding je de hoogste korting ontvangt.